Ponuda – Tanima Art foto albumi

“Na jednom novobeogradskom balkonu pre nekoliko godina došlo je do revolucionarnog obrta. Tradicionalne muškatle povukle su se pred navalom omanjih kocaka, dugmića i somotskih traka, a osvojeni prostor je preko noći postao porodična radionica za pakovanje uspomena u foto albume. Time je “Tanima art“, rođena u blizini, na trpezarijskom stolu, dobila i zvanično kutak za rad.

Za početak je bio potreban dobar povodprvi rođendan, devojačko veče, svadba najbolje drugarice, deset godina braka, rođenje kumčeta… Neko pozira, neko slika, pa trk do foto radnje da bi još “vruće” fotografije što pre stigle do male radionice. E, tu nastaje čarolija!

A recept je sledeći: od čvrstog kartona iseče se mreža kocke (pazilo se na časovima geometrije), doda se 40 fotografija sa najboljim pozama i sve se to poklopi. Potom slede začini –  malo zlatne boje, par satenskih tračica, dva dugmeta, mašna od roze tila, sitne ruže, patuljasti koferi, šargarepa od konca, mini venčanica, Vini Pu i obavezno Miki Maus… Na kraju samo još prstohvat vilinskog praha od koga zasuze oči (mada je skroz realno očekivanje da tako skockane uspomene spontano probude najtananije emocije).

Ambicioznije fotografije traže veći prostor pa dospevaju u unikatne  albume tipa “čuveni šef kuhinje još čuvenijeg hotela“, “egzotična putovanja jedne stjuardese“, “prosidba, svadba, medeni mesec” … Tu je sad prilika da ručni rad “male fabrike radosti” obraduje i iznenadi. Pribegava se za tu priliku tehnikama presovanja, ćoškanja i srebrenja, s akcetom na pečatni otisak, finu čipku, bisere i veštačke hrizanteme. Ta se hrpa selfija  s najlepšim osmesima pažljivo složenih  u pregršt prozorčća i pregrada uveže kanapom preko pak-papira i to je to – poklon za pamćenje!

I konačno, koristeći se uzrečicom “a sada nešto sasvim drugačije“, “Tanima art” u dokolci pravi i lampe od vodovodnih cevi, prepoznatljive po “edisonkama”, (za neupućene – retro sijalicama), a u veoma pomodnom fazonu  industrijskog dizajna….” – Tanima Art

POSETITE FB STRANICU TANIMA ART  >> OVDE

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone