PONUDA-KUKURIKU BAJKA

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DECU
Produkcija: NOVOSADSKI NOVI TEATAR
Režija: Nataša Milišić
Igraju: Nataša Milišić, Sanja Mikitišin, Ljubiša Milišić
Trajanje: 30min
Uzrast: 1-7
Premijera: 2008.

O likovima:
Poštenje, hrabrost i pristojnost su neke od vrlina koje krase petlića – glavnog junaka ove naše priče. Deda, koji je vlasnik petlića, može se pohvaliti svojom mudrošću i skromnošću. Nasuprot njima, oličenje svih negativnih osobina su jedan Car i njegova straža. Pohlepa, gramzivost i razmaženost, deo su palete carevog lika. Stražari, koji su mu velika podrška i oslonac, predstavljaju izvršnu moć carevu.

Deda i njegov petlić, žive srećno ali vrlo skromno. Jednoga dana, petlić je u potrazi za hranom, pronašao zlatan prsten. Odlučio je da ga odnese svom dedici, kako bi ga on prodao i kupio im puno hrane od tog novca. Baš u tom trenutku, nailazi Car sa svojom stražom. Oni petliću otimaju zlatni prsten i odnose ga u carski dvor. Petlić kreće za njima u potragu za istim. Car ga u svakom pokušaju da vrati prsten sprečava na razne načine. Prvo naređuje straži da ga bace u bunar da se udavi, zatim da ga bace u vatru da izgori, i na kraju,da ga stave u košnicu sa pčelama kako bi ga one izbole i izujedale. Naš junak se spasava iz svih ovih situacija, da bi konačno pobedio zlog Cara svojom hrabrošću i dovitljivošću i proterao ga iz carstva.

Ako želite da saznate da li će petlić uspeti da vrati prsten, pozovite Codec Studio!!!

FOTO

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone