PONUDA-ALADIN

DEČIJA PREDSTAVA SA ELEMENTIMA LUTKARSTVA
po tekstu Aleksandra Novakovića
Produkcija: NOVOSADSKI NOVI TEATAR
Režija: Nataša Milišić
Igraju: Stefan Juanin, Vladimir Petković, Sanja Mikitišin, Nataša Ilin, Miljan Davidović, Ljubiša Milišić, Sanja Mikitišin, Nataša Milišić
Muzika: Emil Saks
Kostim: Stefan Savković
Scenografija: Željko Piškorić i Stefan Savković
Majstor svetla: Vlastimir Nedeljković
Majstor tona: Ivana Dubajić
Trajanje: 55min
Uzrast: 5-12
Premijera: 2011.

Inspirisan jednom od najčuvenijih svetskih bajki „Aladin i čarobna lampa“ Aleksandar Novaković napisao je dramski dečiji tekst vrhunskog umetničkog kvaliteta jezikom koji na izuzetno duhovit način komunicira sa današnjom decom i omladinom. Da je to tako potvrđuje nagrada za tekst na Republičkom festivalu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije 2008. u Novom Sadu.

Poznati likovi Aladin, princeza Jasmina, zli čarobnjak Iznogud, dobri duhovi iz lampe i ostali na duhovit i savremen način pričaju priču o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, siromaštvu i bogatstvu, i tako na upečatljiv način prenose edukativne poruke kako mlađoj tako i starijoj publici.

Bogat kostim, dobro kreirane i animirane lutke, originalna muzika i iskusna glumačka podela – krase ovu predstavu. Osnovna želja NNT je da  mladoj publici ispričaju jednu od najlepših svetskih priča, priču o Aladinu i njegovoj čarobnoj lampi, priču o ljubavi i o odrastanju, o tome kako mali mangupi postaju ljudi i kako se bore za svoje ljubavi. Brzi prelasci iz jedne u drugu situaciju, iz ambijenta u ambijent, iz lika u lik, omogućili su da se kao autorska ekipa zaigraju i razmaštaju, i da deci na jedan atraktivan način predstave istinske vrednosti iz priče o Aladinu koje su od nje načinile svetski klasik.

Reč reditelja:

Aladin…čarobna lampa…Bagdad…neki divan, bajkovit svet, tako daleko od našeg…na prvi pogled! Nacije, kulture, religije, običaji, sve je to toliko različito, a u suštini vrlo slično… Ono što nam je svima zajedničko i što nas sve pokreće je – ljubav. Priča o Aladinu se dešava svima, bez obzira da li je to danas, sutra ili pre nekoliko stotina godina. Ljubav je bezvremena i stalna. U svim oblicima.
Ljubav beše i pokretač ove predstave.

Ako smo Vas zagolicali, pozovite Codec Studio!!!

VIDEO – odlomci  iz predstave

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone