Od 12 najboljih – troje iz Srbije

U subotu je održano 2. Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu

Od 12 najboljih – troje iz Srbije

Otvaranje šampanjca sa pobedničkog trona profesionalnih vozača planinskog skejtborda,  označilo je uspešnu završnicu 2. Svetskog prvenstva, održanog u subotu u Bukovcu (nedaleko od Novog Sada).

Program, koji je trebao da se održi u dva dana (petak i subotu), zbog vremenskih (ne)prilika kompletno je prebačen i uspešno završen u prvom danu septembarskog vikenda.

Da podsetimo, Bukovac je bio domaćin 2. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu u dve discipline – border kros i slobodni skokovi.Organizator, novosadski Klub planinskog skejtborda „ATB“, ugostio je 70 vozača i njihovu pratnju iz 13 svetskih zemalja (Brazila, Amerike, Francuske, Češke, Rusije, Engleske, Belgije, Nemačke, Rumunije, Italije, Poljske, Slovenije i Švajcarske). Svetsko prvenstvo je zvanično otvorio predstavnik Ambasade Amerike, Metju Glen, koji je i sam zaljubljenik u snoubord (kombinacijom skejtborda i snouborda nastao je planinski skejtbord kako bi zaljubljenici u adrenalin koji budi vožnja ovih daski mogli tokom cele godine da uživaju u ekstremnim avanturama). Glen je pozdravljajući domaćina, goste i svoj tim istakao da institucija Ambasade ne služi samo za politička pitanja, već i da podrži sport i sve ostale aktivnosti mladih entuzijasta – što članovi KPS „ATB“ svakako jesu.
Novosadski „ATB“ –  ovci opet su dokazali da su ne samo sjajna organizatorska ekipa, već i da u svojim redovima imaju vozače iz samog svetskog vrha. U našem gradu i državi ostaće 3 medalje: dve bronzane i jedna srebrna. Srebro je ponela šampionka Senka Bajić u kategoriji devojaka, a bronzu su osvojili: Todor Jović u kategoriji juniora i Predrag Marcikić u grupi veterana.
Konačni rezultati:
Juniori:
1. Jesionek Simon – POL
2. Dukowicz Kuba – POL
3. Jović Todor – SRB
Devojke:
1. Lipolis Martina – ITA
2. Bajić Senka – SRB
3. Petro Simona – ITA
Pro:
1. Brind Matt – GBR
2. Vyborny Evgeny – RUS
3. Dachler Marco – SUI
Veterani:
1. Anderson Diego – FRA
2. Stiefvater Dave – USA
3. Marcikić Predrag – SRB

Takmičenje u slobodnim skokovima je, zbog tehničke neizvodljivosti, ove godine ostalo u duhu rekreativnog i prijateljskog, ali to nije uticalo na brojne akrobacije vozača koje su ispunile bukovački potes Selište, zvižducima oduševljenja i povicima gledalaca i navijača.
Ne treba zaboraviti ogromnu pomoć organizaciji 2. Svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu koju su pružili Ambasada Amerike, Lav, Kosa Trade i brojni prijatelji i mediji.

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone