Mountainbike Marathon + 4 Cross

Mountainbike Marathon + 4 Cross
12.10.2014. Bukovac / Selište

Bukovac, mesto u blizini Novog Sada, preciznije potes Selište ne prestaje da pleni što prirodnim ugođajem što ponudom ekstremnih sportskih takmičenja.

Nedelja, 12. oktobar, rezervisana je za veliki mountainbike maraton u organizaciji novosadskog Biciklističkog kluba Full Controll. Ovo je drugi put da se zaljubljenici u spoj adrenalina na dva točka i savladavanje prirodnih prepreka nalaze na maratonu, a po svemu sudeći takmičenje će postati još jedno od tradicionalnih događanja na obroncima Fruške gore. Najsnažniji i najuporniji vozači planinskog bicikla će se oprobati u dve kategorije: srednji maraton dužine 35 km i veliki dužine 48 km.
Ovogodišnji skup mountainbikera biće „začinjen“ još jednim okršajem najboljih vozača. – Po prvi put u Srbiji, organizujemo Državno prvenstvo Srbije u four cross – u. Na stazi, dužine 400 metara, sa puno krivina i prepreka sa skokovima svoje vozačke sposobnosti pokazaće najbolji mountainbike-ri – rekao je predsednik BK „FullControll Bike“, Petar Grabež.
I ove godine se očekuje učešće više od 60 zaljubljenika (iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske) u vožnju na dva točka pod skoro nemogućim uslovima.
Organizacija ovogodišnje manifestacije koja je obogaćena i jedinstvenim 4 cross Državnim prvenstvom Srbije, za sada je i dalje na plećima našeg Kluba, ali u pregovorima smo sa Gradom i nadamo se da će oni prepoznati značaj takmičenja i naše želje da približimo biciklizam kao sport našim sugrađanima, ali i široj publici – zaključuje Grabež.
Da podsetimo, članovi BK „FullControll Bike“, na svim evropskim i domaćim takmičenjima postižu najbolje rezultate, a ovaj vikend je svakako prilika da Novosađani vide „uživo“ šta se sve na dva točka može!
Pogledajte snimke: http://www.youtube.com/user/FullControlBike

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone