MINI PROMOCIJA 2. MOUNTAINBOARD SVETSKOG PRVENSTVA

Samo još jedan vikend nas deli od Drugog svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu. Da podsetimo, prvog septembarskog vikenda (5. i 6) iznad Bukovca u blizini Novog Sada, podići će se oblaci prašine i adrenalina ispod točkova preko 150 svetskih profesionalnih vozača mountainboarda iz više od 20 zemalja. U Novi Sad će već od ponedeljka početi da pristižu takmičari iz Amerike, Brazila, Engleske, Poljske, Nemačke, Francuske, Rumunije, Rusije i mnogih drugih svetskih država. Oni će se oprobati u dve discipline: borderkros i slobodnim skokovima.
Iza srpske zastave stajaće domaćini – profesionalni vozači: Senka Bajić,Todor Jović, Ivan Raković, Slobodan Banović, Predrag Marcikić i Predrag Trifunov.

Članovi novosadskog Kluba planinskog skejtborda „ATB“, završili su pripremu bukovačke staze koja će svojom dužinom od 700 m i brzinama od preko 40 km/h biti veliki izazov svim gostujućim takmičarima. Kako bi još jednom pokazali svojim sugrađanima šta ih to očekuje narednog vikenda, tim novosadskih zaljubljenika u ovaj ekstremni sport će poslednju avgustovsku subotu posvetiti promotivnim vožnjama. Otvoren ‘trening’ je zakazan za subotu 30. septembra u 16 sati na padini kod ‘Lovotursa’ u Petrovaradinu. U slobodnim vožnjama će, pored članova Kluba učestvovati i prijatelji iz Sportskog Društva “Petrovaradin” i istoimenog Udruženja građana, ali i svi sugrađani koji žele da se oprobaju na dasci. – Želimo da pozovemo sve sugrađane da nam se u subotu pridruže u ideji da prikažemo deci potpuno novi i interesantan sport. Saradnja između SD “Petrovaradin” i KPS “ATB” je samo uvod u nove zajedničke projekte posvećene najmlađima, ali i omladincima – rekao je potpredsednik sportskog  društva, Živan Mandić, koji je najavio gostovanje novosadskih vozača planinskog skejtborda u “Nedelji sporta” u Petrovaradinu.
Podsećamo, Drugo svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu u disciplini borderkros i slobodnim skokovima, zakazano je za 5. i 6. septembar. Mesto održavanja je Bukovac, u blizini Novog Sada. Prema programu organizatora u četvrtak 4. septembra će biti organizovano testiranje staze, trening i registracija takmičara. Za 5. septembar u 12 sati su zakazane kvalifikacione trke, a u subotu 6. septembra u 11.45 sati sledi zvanično otvaranje prvenstva i finalne vožnje. Čast da otvori 2. Svetsko prvenstvo pripala je Metju Glenu predstavniku Ambasade Amerike koja je po drugi put finansijski podržala dolazak svojih vozača na jedinstveni ekstremni izazov.
– Pozivamo sve naše sugrađane da dođu u subotu i sami probaju vožnju punu adrenalina. To će biti samo mini uvod u ono što nas stvarno čeka sledeći vikend, kada očekujemo pravu navijačku snagu i podršku našim takmičarima – poručio je direktor Kluba planinskog skejtborda “ATB”, profesionalni vozač, Slobodan Banović.

MWB2014plakat

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone