PROJEKAT-ČAROBNO PUTOVANJE 2015

ČAROBNO BEJAŠE

Projekat „Čarobno putovanje“, pre svega je osmišljen kao sredstvo za postizanje osnovnih ciljeva „Scenske laboratorije Kitnikez“ – humanost, teatar kao izraz, saradnja sa državnim institucijama koje brinu o najmlađima, ali i najstarijima i afirmacija pozitivnih životnih vrednosti.
Doneti, makar na momenat, u živote napuštene ili dece i omladine ometene u razvoju – smeh, boje, osnovne vrednosti, pitanja i odgovore – cilj je ka kome projekat „Čarobno putovanje“ ide, a potvrda potrebe za takvom vrstom podrške došla je upravo iz 6 institucija u kojima se projekat realizovao.
I to je prvi korak. Projekat ima tendenciju opstanka i širenja i na institucije koje vode računa i o najstarijim članovima našeg društva – te širenja saradnje i sa drugim Udruženjima sa istim ciljevima, radi programskog obogaćivanja i obuhvatanja većeg broja programskih konzumenata.

Projekat ČAROBNO PUTOVANJE 2015. omogućio je POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA KULTURU I INFORMISANJE i sadržao je realizaciju 2 predstave: dečije „Hilperik“, te predstavu za odrasle „Gospođina majka je preminula“, koje su bile igrane na gostovanjima u institucijama za decu ometenu u razvoju, te bez roditeljskog staranja.

Realizaciju projekta je činilo igranje gore navedenih predstava u:

– DOM ZA DECU I OMLADINU „MIROSLAV ANTIĆ MIKA“ – Sombor | pogledajte njihov sajt: www.dommikaantic.org.rs
– DNEVNI CENTAR ZA DECU – Temerin |pogledajte njihov sajt: www.dnevnitemerin.rs
– DOM ZA DECU OMETENU U RAZVOJU „KOLEVKA“ – Subotica | pogledajte njihov sajt: www.domkolevka.rs
– ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE „MILAN PETROVIĆ“ – Novi Sad | pogledajte njihov sajt: www.smp.edu.rs
– DEČJE SELO „DR MILORAD PAVLOVIĆ“ – Sremska Kamenica |pogledajte njihov sajt: www.decijeselo.org.rs
– DOM ZA DECU I OMLADINU OMETENU U RAZVOJU „DOM VETERNIK“ – Veternik |pogledajte njihov sajt: www.domveternik.org.rs

Kako su uživaoci ovog projekta deca bez roditeljskog staranja, te ometena u razvoju, osetljivost eksponiranja naših malih drugara u medijima bila je prevelika, pa smo se odlučili da ne organizujemo bilo kakvu medijsku podršku, jer nam, pre svega, to i nije bio cilj.

Zahvalnost prema podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje smo naglašavali u našim dogovorima oko gostovanja u navedenim institucijama, na plakatu koji je pratio projekat, te zahvalnici svim našim novim drugarima.

U nastavku par utisaka naših novih drugara:

„…slike su divne, utisci od strane djece i nastavnika su puni hvale.Uvek ste dobro došli 🙂 Ovakvi nastupi su važni, jer neka  naša deca nemaju priliku da idu u pozorišta  i imaju to iskustvo, kao i da na neki način učestvuju tj. budu sa glumcima na sceni. Hvala Vam na svemu, puno uspjeha vašoj glumačkoj ekipi želimo…“ – Tanja Jelovac / ŠOSO „Milan Petrović“

Dragi naši, Sve izgleda jako lepo, a osećanja su jednako lepa, tako kažu i deca i osoblje. Radujemo se što smo Vas upoznali i što ćemo, verujem, imati privilegiju da se i dalje družimo sa vama …” – Radenko Kondić / Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“

I naši utisci su izvanredni. Srećna srca brojnih novih drugara, druženje i igranje posle svakog nastupa, gostoprimstvo i želja svih njih da nam pomognu i na taj način i sami postanu deo naše ekipe, kao i direktno učestvovanje u našim predstavama…za nas predstavlja apsoluti dokaz uspeha projekta ČAROBNO PUTOVANJE, pa se nadamo da će projekat opstati i u budućnosti, te uključiti i druge grupe – bilo teatarskog karaktera, bilo obrazovnog, bilo psihološkog…

POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA KULTURU I JAVNO INFORMISANJE, JEDNO VELIKO H V A L A, ŠTO NAM JE OMOGUĆILO FANTASTIČNU AVANTURU U 2015.

VIDIMO SE USKORO!!!

Podelite sa drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone